Makaron z pesto pistacjowym i burratą

Lubella
Makaron z pesto pistacjowym i burratą

2

0 / 0

Makaron z pesto pistacjowym i burratą to idealny wybór dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie aromatyczny i smaczny. Świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i romantyczną kolację.

9

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. burrata

100 g makaron lubella spaghetti cienkie

5 szt. listki bazylii

20 g rukola

30 g pistacje

30 g parmezan tarty

60 g oliwa

1 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

W misie malaksera umieścić bazylię, rukolę, czosnek, pistacje, oliwę oraz parmezan. Na wysokich obrotach zmielić składniki na pastę i doprawić pieprzem i solą.

2

Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami producenta.

3

Ugotowany makaron odcedzić. Do garnka dodać pesto pistacjowe i dokładnie wymieszać.

4

Przełożyć makaron na talerz, tworząc gniazdo. Na środku położyć burratę, polać ją oliwą i posypać pieprzem i solą.

5

Udekorować liśćmi bazylii.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1197

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły