Makaron z pesto pistacjowym i burratą
Lubella
Makaron z pesto pistacjowym i burratą to idealny wybór dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie aromatyczny i smaczny. Świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i romantyczną kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1197
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Makaron z pesto pistacjowym i burratą to idealny wybór dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie aromatyczny i smaczny. Świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i romantyczną kolację.
9
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. burrata
100 g makaron lubella spaghetti cienkie
5 szt. listki bazylii
20 g rukola
30 g pistacje
30 g parmezan tarty
60 g oliwa
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
W misie malaksera umieścić bazylię, rukolę, czosnek, pistacje, oliwę oraz parmezan. Na wysokich obrotach zmielić składniki na pastę i doprawić pieprzem i solą.
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami producenta.
Ugotowany makaron odcedzić. Do garnka dodać pesto pistacjowe i dokładnie wymieszać.
Przełożyć makaron na talerz, tworząc gniazdo. Na środku położyć burratę, polać ją oliwą i posypać pieprzem i solą.
Udekorować liśćmi bazylii.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1197
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.