Makaron z pesto, oliwkami i tuńczykiem

maspexdigital
Makaron z pesto, oliwkami i tuńczykiem

0

0 / 0

Nie masz czasu na przygotowanie obiadu? Oto przepis na obiad w 15 minut - wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, oliwki i tuńczyka. Gotowe!

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron pióra lubella

6 szt. oliwki zielone

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.

2

Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.

3

Podawać z oliwkami oraz tuńczykiem. Udekorować bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

346

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły