Makaron z pesto, oliwkami i tuńczykiem
maspexdigital
Nie masz czasu na przygotowanie obiadu? Oto przepis na obiad w 15 minut - wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, oliwki i tuńczyka. Gotowe!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
346
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nie masz czasu na przygotowanie obiadu? Oto przepis na obiad w 15 minut - wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, oliwki i tuńczyka. Gotowe!
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron pióra lubella
6 szt. oliwki zielone
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.
Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.
Podawać z oliwkami oraz tuńczykiem. Udekorować bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
346
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.