0

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Pęczek
świeża bazylia
2 Łyżeczki
nasiona słonecznika
2 Sztuki
czosnek
1 Łyżka
sok z cytryny
3 Łyżki
oliwa z oliwek
20 Dekagramów
makaron świderki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sporą garść świeżej bazylii wrzucić do miksera lub miseczki, dodać pestki słonecznika, czosnek, oliwę z oliwek, sok z cytryny i sól, ewentualnie parmezan (ja nie dodaję parmezanu, gdyż go nie lubię).
  2. Wszystko zmiksować i doprawić wg smaku.

Opis

Szybkie, łatwe i smaczne danie;)

Podobne przepisy

Makaron z pesto

Łatwy Do 40 min

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Penne z szpinakiem

Łatwy Do 1 godz

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!