0

Składniki

80 Mililitrów
Oliwa do smażenia
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
bazylia
0.5 Szklanki
groszek zielony
0.5 Szklanki
kukurydza
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
200 Dekagramów
Makaronu
200 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
  2. cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
  3. dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut.

Opis

Szybki pomysł na obiad lub kolację. Moja córcia uwielbia takie kluchy:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!