0

Składniki

80 Mililitrów
Oliwa do smażenia
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
bazylia
0.5 Szklanki
groszek zielony
0.5 Szklanki
kukurydza
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
200 Dekagramów
Makaronu
200 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
  2. cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
  3. dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut.

Opis

Szybki pomysł na obiad lub kolację. Moja córcia uwielbia takie kluchy:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!