Example thumb
0

Składniki

80 Mililitrów
Oliwa do smażenia
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
bazylia
0.5 Szklanki
groszek zielony
0.5 Szklanki
kukurydza
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
200 Dekagramów
Makaronu
200 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
  2. cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
  3. dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut.

Opis

Szybki pomysł na obiad lub kolację. Moja córcia uwielbia takie kluchy:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!