Makaron z papryką, serem i bazylią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z papryką, serem i bazylią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726522.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"
1
0 / 0
Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. oliwa
0.50 szkl. świeża bazylia
1 szkl. ser feta
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
2 szt. papryka czerwona
1 szt. pomidory krojone łowicz
6 szt. oliwki czarne
25 dag. makaron
Przygotowanie
1
Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki, jeśli są w całości to rozgnieść.
2
Gotować do momentu, aż papryka stanie się miękka.
3
Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać.