1

Składniki

1 Łyżeczka
oliwa
0.5 Szklanki
świeża bazylia
1 Szklanka
ser feta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
pomidory w puszce
6 Sztuk
oliwki czarne
25 Dekagramów
makaron
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki, jeśli są w całości to rozgnieść.
  2. Gotować do momentu, aż papryka stanie się miękka.
  3. Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać.

Opis

Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"

Podobne przepisy

Grzanki z pesto

Łatwy Do 1 godz
Grzanki z pesto

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Łatwy Do 1 godz
Wstążki z duszoną wołowiną i selerem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!