Makaron z papryką, serem i bazylią

m7
Makaron z papryką, serem i bazylią

1

0 / 0

Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. oliwa

0.50 szkl. świeża bazylia

1 szkl. ser feta

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

2 szt. papryka czerwona

1 szt. pomidory krojone łowicz

6 szt. oliwki czarne

25 dag. makaron

Przygotowanie


1

Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki, jeśli są w całości to rozgnieść.

2

Gotować do momentu, aż papryka stanie się miękka.

3

Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

514

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły