1

Składniki

1 Łyżeczka
oliwa
0.5 Szklanki
świeża bazylia
1 Szklanka
ser feta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
pomidory w puszce
6 Sztuk
oliwki czarne
25 Dekagramów
makaron
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki, jeśli są w całości to rozgnieść.
  2. Gotować do momentu, aż papryka stanie się miękka.
  3. Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać.

Opis

Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!