Makaron z papryką, serem i bazylią
m7
Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybki i bardzo prosty przepis na makaron. Przepis pochodzi z książki Katarzyny Pośpieszyńskiej "Kuchnia zdrowego serca"
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. oliwa
0.50 szkl. świeża bazylia
1 szkl. ser feta
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
2 szt. papryka czerwona
1 szt. pomidory krojone łowicz
6 szt. oliwki czarne
25 dag. makaron
Przygotowanie
Na oliwie smażyć przez 3 minuty cebulę i czosnek. Dodać paprykę i smażyć kolejne 3 minuty. Wlać pomidory z puszki, jeśli są w całości to rozgnieść.
Gotować do momentu, aż papryka stanie się miękka.
Wsypać makaron. Dodać bazylię, ser i oliwki. Całość wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
514
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.