Makaron z miodem i makiem

uwielbiampl
Makaron z miodem i makiem

1

5 / 1

Pyszny świąteczny przepis na makaron z miodem i makiem, który sprawdzi się także jako słodki obiad. Mimo że przygotowanie potrawy zajmuje blisko 3 godziny, to zdecydowanie warto. Jest przepyszna! Smacznego!

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g makaron lubella łazanki

0.50 szkl. miód

5 szkl. śmietana slodka

0.50 szkl. mleko

4 łyżka mak

Przygotowanie


1

Mak sparzamy i pozostawiamy aż ostygnie.

2

Następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie.

3

Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

4

Miód, śmietanę i mleko wlewamy do rondla, dodajemy mak i gotujemy przez 5 minut.

5

Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły