0

Składniki

500 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
0.5 Szklanki
miód
5 Szklanek
Śmietana slodka
0.5 Szklanki
mleko
4 Łyżki
Mak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mak sparzamy i pozostawiamy aż ostygnie.
  2. Następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie.
  3. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  4. Miód, śmietanę i mleko wlewamy do rondla, dodajemy mak i gotujemy przez 5 minut.
  5. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.

Opis

Pyszny świąteczny przepis

Podobne przepisy

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!