Makaron z miodem i makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Makaron z miodem i makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033519.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny świąteczny przepis na makaron z miodem i makiem, który sprawdzi się także jako słodki obiad. Mimo że przygotowanie potrawy zajmuje blisko 3 godziny, to zdecydowanie warto. Jest przepyszna! Smacznego!
1
5 / 1
Pyszny świąteczny przepis na makaron z miodem i makiem, który sprawdzi się także jako słodki obiad. Mimo że przygotowanie potrawy zajmuje blisko 3 godziny, to zdecydowanie warto. Jest przepyszna! Smacznego!
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g makaron lubella łazanki
0.50 szkl. miód
5 szkl. śmietana slodka
0.50 szkl. mleko
4 łyżka mak
Przygotowanie
Mak sparzamy i pozostawiamy aż ostygnie.
Następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie.
Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Miód, śmietanę i mleko wlewamy do rondla, dodajemy mak i gotujemy przez 5 minut.
Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.