0

Składniki

500 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
0.5 Szklanki
miód
5 Szklanek
Śmietana slodka
0.5 Szklanki
mleko
4 Łyżki
Mak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mak sparzamy i pozostawiamy aż ostygnie.
  2. Następnie odcedzamy i mielimy dwukrotnie.
  3. Gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  4. Miód, śmietanę i mleko wlewamy do rondla, dodajemy mak i gotujemy przez 5 minut.
  5. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.

Opis

Pyszny świąteczny przepis

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI

Średni Do 1 godz
ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!