Makaron z melonem i serem feta

Lubella
Makaron z melonem i serem feta

0

0 / 0

Makaron z melonem i serem feta to lekka i orzeźwiająca propozycja na letni posiłek. Połączenie soczystego melona z kremowym serem feta, świeżą miętą i makaronem z pewnością przypadnie do gustu fanom kolorowych dań. Życzymy smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

240 g makaron wstążki lubella

1 szt. melon

150 g ser feta

4 łyżka oliwa extra virgin

2 łyżka miód

1 pęcz. świeża mięta

1 szt. cytryna

1 szczyp. sól i pieprz

Przygotowanie


1

Melona przekrój na pół, wydrąż nasienne wnętrze i pokrój w półksiężyce. Odetnij skórę i pokrój w mniejsze kawałki.

2

Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, miodem, posiekaną miętą, solą oraz kolorowym pieprzem.

3

Ugotowany makaron wymieszaj razem z melonem oraz sosem. Odstaw na 10 minut.

4

Przełóż na talerz makaron, dodaj ser feta oraz listki mięty.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

688

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły