Makaron z melonem i serem feta
Lubella
Makaron z melonem i serem feta to lekka i orzeźwiająca propozycja na letni posiłek. Połączenie soczystego melona z kremowym serem feta, świeżą miętą i makaronem z pewnością przypadnie do gustu fanom kolorowych dań. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
688
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z melonem i serem feta to lekka i orzeźwiająca propozycja na letni posiłek. Połączenie soczystego melona z kremowym serem feta, świeżą miętą i makaronem z pewnością przypadnie do gustu fanom kolorowych dań. Życzymy smacznego!
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
240 g makaron wstążki lubella
1 szt. melon
150 g ser feta
4 łyżka oliwa extra virgin
2 łyżka miód
1 pęcz. świeża mięta
1 szt. cytryna
1 szczyp. sól i pieprz
Przygotowanie
Melona przekrój na pół, wydrąż nasienne wnętrze i pokrój w półksiężyce. Odetnij skórę i pokrój w mniejsze kawałki.
Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, miodem, posiekaną miętą, solą oraz kolorowym pieprzem.
Ugotowany makaron wymieszaj razem z melonem oraz sosem. Odstaw na 10 minut.
Przełóż na talerz makaron, dodaj ser feta oraz listki mięty.