Makaron z masłem cytrynowo-miętowym i prażonymi orzechami włoskimi
lubella
Makaron z masłem cytrynowo-miętowym to zadziwiające, ale znakomite połączenie, które nadaje daniu orzeźwiający charakter. Prażone orzechy? To z nimi potrawa jest kompletna i niepowtarzalna! Przepis gotowy w 15 minut oczaruje kubki smakowe Twoich bliskich.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
644
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z masłem cytrynowo-miętowym to zadziwiające, ale znakomite połączenie, które nadaje daniu orzeźwiający charakter. Prażone orzechy? To z nimi potrawa jest kompletna i niepowtarzalna! Przepis gotowy w 15 minut oczaruje kubki smakowe Twoich bliskich.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti
2 łyżka masło
1 szt. skórka z cytryny
0.50 szkl. orzechy włoskie
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Roztopione masło mieszamy z posiekaną miętą i skórką z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy z ciepłym makaronem i podajemy z podprażonymi na patelni orzechami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
644
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza