Makaron z masłem cytrynowo-miętowym i prażonymi orzechami włoskimi

lubella
Makaron z masłem cytrynowo-miętowym i prażonymi orzechami włoskimi

0

0 / 0

Makaron z masłem cytrynowo-miętowym to zadziwiające, ale znakomite połączenie, które nadaje daniu orzeźwiający charakter. Prażone orzechy? To z nimi potrawa jest kompletna i niepowtarzalna! Przepis gotowy w 15 minut oczaruje kubki smakowe Twoich bliskich.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella spaghetti

2 łyżka masło

1 szt. skórka z cytryny

0.50 szkl. orzechy włoskie

2 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Roztopione masło mieszamy z posiekaną miętą i skórką z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Mieszamy z ciepłym makaronem i podajemy z podprażonymi na patelni orzechami.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły