Makaron z makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976786373.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.
0
5 / 1
Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella muszelki
150 g mak mielony
30 miód
50 g bakalie
100 mleko
Przygotowanie
Bakalie oraz zmielony mak namaczamy na kilka godzin w ciepłym mleku.
Łączymy z ugotowanym wcześniej makaronem . Powoli dodajemy miód tak aby potrawa miała ścisłą konsystencję. Danie najlepiej podać od razu po przygotowaniu.