Makaron z makiem
lubella
Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1262
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
196
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella muszelki
150 g mak mielony
30 miód
50 g bakalie
100 mleko
Przygotowanie
Bakalie oraz zmielony mak namaczamy na kilka godzin w ciepłym mleku.
Łączymy z ugotowanym wcześniej makaronem . Powoli dodajemy miód tak aby potrawa miała ścisłą konsystencję. Danie najlepiej podać od razu po przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1262
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
196
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.