Makaron z makiem

lubella
Makaron z makiem

0

5 / 1

Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella muszelki

150 g mak mielony

30 miód

50 g bakalie

100 mleko

Przygotowanie


1

Bakalie oraz zmielony mak namaczamy na kilka godzin w ciepłym mleku.

2

Łączymy z ugotowanym wcześniej makaronem . Powoli dodajemy miód tak aby potrawa miała ścisłą konsystencję. Danie najlepiej podać od razu po przygotowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1262

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

196

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły