Makaron z makiem

lubella
Makaron z makiem

0

5 / 1

Szukasz pomysłu na świąteczne danie? Makaron ze zmielonym makiem oraz miodem to tradycyjna propozycja ciepłego i sycącego posiłku. Nie zapomnij o dodaniu bakalii! Orzechy i suszone owoce to sekret idealnej kompozycji wyśmienitego dania.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella muszelki

150 g mak mielony

30 miód

50 g bakalie

100 mleko

Przygotowanie


1

Bakalie oraz zmielony mak namaczamy na kilka godzin w ciepłym mleku.

2

Łączymy z ugotowanym wcześniej makaronem . Powoli dodajemy miód tak aby potrawa miała ścisłą konsystencję. Danie najlepiej podać od razu po przygotowaniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły