Makaron z łososiem i pietruszkowym pesto
ewa1206
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1247
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
115
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szkl. makaron kokardki lubella
100 g łosoś wędzony
1 pęcz. pietruszka
50 g rukola
1 szt. awokado
2 łyżecz. sok z cytryny
1 szt. cukinia
3 łyżka oliwa z oliwek
6 szt. pomidorki koktajlowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Cukinię myjemy i kroimy na cienkie półplasterki (ze skórką)
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię możemy ugotować razem z makaronem.
Zaczynamy robić nasze pietruszkowe pesto: siekamy drobno pietruszkę, rukolę i awokado, czosnek przeciskamy przez praskę.
Wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek i blendujemy na gładką masę. Jeżeli jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę wody.
Kroimy łososia na drobne kawałki.
Ugotowany makaron łączymy z łososiem oraz pesto i bardzo dokładnie mieszamy. Do ozdobienia naszego dania dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1247
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
115
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.