Makaron z łososiem i pietruszkowym pesto

ewa1206
Makaron z łososiem i pietruszkowym pesto

0

0 / 0

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szkl. makaron kokardki lubella

100 g łosoś wędzony

1 pęcz. pietruszka

50 g rukola

1 szt. awokado

2 łyżeczka sok z cytryny

1 szt. cukinia

3 łyżka oliwa z oliwek

6 szt. pomidorki koktajlowe

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy i kroimy na cienkie półplasterki (ze skórką)

2

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię możemy ugotować razem z makaronem.

3

Zaczynamy robić nasze pietruszkowe pesto: siekamy drobno pietruszkę, rukolę i awokado, czosnek przeciskamy przez praskę.

4

Wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek i blendujemy na gładką masę. Jeżeli jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę wody.

5

Kroimy łososia na drobne kawałki.

6

Ugotowany makaron łączymy z łososiem oraz pesto i bardzo dokładnie mieszamy. Do ozdobienia naszego dania dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły