Makaron z kurkami

agf
Makaron z kurkami

0

0 / 0

Syte, smaczne i ciekawe danie.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

400 g makaron kokardki

3 szkl. kurki

2 szt. cebula

1 szt. śmietana 18%

2 szt. koper ogrodowy

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

2

Kurki oczyszczamy, myjemy, jeśli są duże kruszymy na mniejsze kawałki.

3

Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i przykrywamy.

4

Na osobnej patelni podsmażamy posiekaną drobno dużą cebulę - nie powinna się zrumienić tylko zeszklić.

5

Gdy kurki wypuszczą soki dodajemy zeszkloną cebulkę, solimy, pieprzymy, dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper (ja dodaję go na prawdę bardzo dużo - na jedną patelnię 2 pęczki).

6

Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem. Podajemy z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

465

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły