Makaron z kurczakiem w sosie hoisin

Tymbark
Makaron z kurczakiem w sosie hoisin

3

0 / 0

Makaron z kurczakiem w sosie hoisin to idealny wybór na obiad dla wszystkich fanów orientalnych smaków. Połączenie makaronu udon z kurczakiem, pieczarkami, wyrazistym sosem hoisin i aromatycznymi dodatkami nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!

12

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g filet z kurczaka

200 g makaron udon świeży

6 szt. pieczarki

1 szt. cebula biała

2 szt. ząbki czosnku

1 szt. imbir

2 szt. papryczka chili

3 łyżka sos sojowy jasny

5 łyżka sos hoisin

1 łyżka olej sezamowy

1 pęcz. kolendra

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Czosnek, 2 cm imbiru i jedną papryczkę chilli posiekać w drobną kostkę. Kurczaka pokroić w cienkie paski. Pieczarki oczyścić i pokroić w większe kawałki.

2

Ugotować makaron udon zgodnie z zaleceniami producenta.

3

Na woku mocno rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić czosnek, paprykę i imbir. Przesmażyć 30 sekund, a następnie dodać pieczarki i smażyć około minuty.

4

Do woka wrzucić kawałki kurczaka. Smażyć przez około 2 minuty, co chwilę mieszając.

5

Do woka wrzucić ugotowany makaron udon. Wlać sos sojowy, 3 łyżki sosu hoisin i olej sezamowy.

6

Doprawić świeżo mielonym pieprzem, wymieszać i smażyć, aż sos zgęstnieje.

7

Podawać ze świeżą kolendrą i posiekanym chilli. Wierzch skropić sosem hoisin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły