MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM
Łowicz
Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
946
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
146
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę, paprykę i kapustę w słupki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i cebulę. Smażymy przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki i podsmażamy przez 3 minuty.
Wlewamy sos chiński. Gotujemy przez 5 minut.
Makaron łączymy z sosem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i sezamem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
946
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
146
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.