MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM

Łowicz
MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM

1

0 / 0

Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.

?

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę, paprykę i kapustę w słupki.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i cebulę. Smażymy przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki i podsmażamy przez 3 minuty.

4

Wlewamy sos chiński. Gotujemy przez 5 minut.

5

Makaron łączymy z sosem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i sezamem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

946

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

146

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły