MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM

maspexdigital
MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM

0

0 / 0

Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g sos chiński łowicz

200 g makaron lubella jajeczna ryż

200 g pierś z kurczaka

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. papryka

0.25 szt. kapusta czerwona

5 łyżeczka papryka słodka

1 plast. sezam

1 łyżeczka szczypiorek

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę, paprykę i kapustę w słupki.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i cebulę. Smażymy przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki i podsmażamy przez 3 minuty.

4

Wlewamy sos chiński. Gotujemy przez 5 minut.

5

Makaron łączymy z sosem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i sezamem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły