MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977478938.jpeg&w=3840&q=75)
Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.
0
0 / 0
Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę, paprykę i kapustę w słupki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i cebulę. Smażymy przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki i podsmażamy przez 3 minuty.
Wlewamy sos chiński. Gotujemy przez 5 minut.
Makaron łączymy z sosem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i sezamem.