MAKARON Z KURCZAKIEM I SOSEM CHIŃSKIM
maspexdigital
0
0 / 0
Azjatycka podróż smaków! Pyszny, lekki makaron ryżowy z dodatkiem kurczaka, dużej ilości warzyw i aromatycznego sosu chińskiego. Podany z dużą ilością sezamu i szczypiorku.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g sos chiński łowicz
200 g makaron lubella jajeczna ryż
200 g pierś z kurczaka
1 szt. cebula
2 szt. marchew
1 szt. papryka
0.25 szt. kapusta czerwona
5 łyżeczka papryka słodka
1 plast. sezam
1 łyżeczka szczypiorek
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę, paprykę i kapustę w słupki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i cebulę. Smażymy przez 5 minut na średnim ogniu. Następnie wrzucamy warzywa pokrojone w słupki i podsmażamy przez 3 minuty.
Wlewamy sos chiński. Gotujemy przez 5 minut.
Makaron łączymy z sosem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem i sezamem.