0

Składniki

100 Mililitrów
wino białe wytrawne
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
300 Gramów
makaron świderki
12 Sztuk
Krewetki królewskie
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
masło extra
2 Łyżki
śmietana 18%
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 min po czym dodajemy krewetki. Przykrywamy i smażymy na dużym ogniu ok. 7 min.
  2. Następnie dolewamy wino, posypujemy gałką muszkatołową i dusimy bez przykrycia do zagęszczenia sosu.
  3. Ser starty mieszamy ze śmietaną i dodajemy do krewetek, ciągle mieszając. Na koniec dorzucamy jeszcze makaron i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Opis

dobre do winka

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!