Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
wino białe wytrawne
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
300 Gramów
makaron świderki
12 Sztuk
Krewetki królewskie
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
masło extra
2 Łyżki
śmietana 18%
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy 5 min po czym dodajemy krewetki. Przykrywamy i smażymy na dużym ogniu ok. 7 min.
  2. Następnie dolewamy wino, posypujemy gałką muszkatołową i dusimy bez przykrycia do zagęszczenia sosu.
  3. Ser starty mieszamy ze śmietaną i dodajemy do krewetek, ciągle mieszając. Na koniec dorzucamy jeszcze makaron i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Opis

dobre do winka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!