Makaron z krewetkami

lubella
Makaron z krewetkami

1

3.5 / 15

Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron gniazda wstęgi lubella

150 g krewetki białe

3 łyżka oliwa z oliwek

25 g masło

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy oliwę oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy czosnek przez 1 minutę na małym ogniu.

3

Dodajemy krewetki, szczyptę soli oraz pieprzu i podsmażamy całość na złoty kolor przez ok. 10 min.

4

Makaron łączymy z podsmażonymi czosnkowymi krewetkami. Posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

714

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły