Makaron z krewetkami
lubella
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
714
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.5 / 15
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron gniazda wstęgi lubella
150 g krewetki białe
3 łyżka oliwa z oliwek
25 g masło
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy oliwę oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy czosnek przez 1 minutę na małym ogniu.
Dodajemy krewetki, szczyptę soli oraz pieprzu i podsmażamy całość na złoty kolor przez ok. 10 min.
Makaron łączymy z podsmażonymi czosnkowymi krewetkami. Posypujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
714
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.