Makaron z krewetkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z krewetkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975517993.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
1
3.5 / 15
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron gniazda wstęgi lubella
150 g krewetki białe
3 łyżka oliwa z oliwek
25 g masło
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy oliwę oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy czosnek przez 1 minutę na małym ogniu.
Dodajemy krewetki, szczyptę soli oraz pieprzu i podsmażamy całość na złoty kolor przez ok. 10 min.
Makaron łączymy z podsmażonymi czosnkowymi krewetkami. Posypujemy natką pietruszki.