Makaron z krewetkami
lubella
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
0
3.5 / 15
Szybki makaron z aromatycznymi, czosnkowymi krewetkami i natką pietruszki to perfekcja w swej prostocie. Wystarczy zaledwie kilka składników aby stworzyć te pyszne danie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron gniazda wstęgi lubella
150 g krewetki białe
3 łyżka oliwa z oliwek
25 g masło
1 pęcz. natka pietruszki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy oliwę oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażamy czosnek przez 1 minutę na małym ogniu.
Dodajemy krewetki, szczyptę soli oraz pieprzu i podsmażamy całość na złoty kolor przez ok. 10 min.
Makaron łączymy z podsmażonymi czosnkowymi krewetkami. Posypujemy natką pietruszki.