Makaron z krewetkami

hanna.krzykala
Makaron z krewetkami

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g krewetki

2 łyżecz. masło

1 pęcz. nać pietruszki

1 szt. ząbek czosnku

10 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. cukinia

1.50 szt. papryka

1 opak. makaron lubella pióra

3 łyżka majonez

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżka olej

1 szczyp. przyprawa

Przygotowanie


1

Obrać i pokroić pieczarki i resztę warzyw w kostkę (w cukinii wydrążyć środek). Pieczarki odparować z wody na wolnym ogniu, cukinię podsmażyć na łyżce oleju z przyprawami (według uznania) aż stanie się szklista. Pokroić ser mozarella w kostkę.

2

Oczyścić krewetki z wnętrzności, rozpuścić 2 łyżeczki masła na patelni, wrzucić krewetki i dodać przeciśnięty czosnek oraz pokrojoną świeżą natkę pietruszki. Podsmażone krewetki odstawić do wystygnięcia.

3

Zagotować i osolić wodę na makaron, gdy się zagotuje wrzucamy go do wody i czekamy aż zrobi się al dente.

4

Przygotowanie sosu: Do miseczki dać 3 łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany, wymieszać. Do mieszanki dodać suszony koperek, pietruszkę i czosnek oraz dodać magii. Wszystkie składniki wymieszać razem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły