Makaron z kiełkami

monikap
Makaron z kiełkami

1

0 / 0

Paprykę i makaron mogłabym przyrządzić na sto sposobów tu jeden z nich

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. papryka czerwona

1 szt. kiełki

2 szt. czosnek

3 łyżka oliwa

3 łyżka ser żółty

20 dag. makaron wstążki

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

2

Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Kiełki- mogą być jednego rodzaju np. rzodkiewki, fasoli mun albo mieszane opłukać, dobrze osuszyć.

3

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać paprykę,przyprawić i dusić na małym ogniu ok. 15 min.

4

Do papryki dodać makaron i kiełki, wymieszać, podawać posypany startym żółtym serem najlepiej pikantnym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

356

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły