Makaron z kiełkami
monikap
Paprykę i makaron mogłabym przyrządzić na sto sposobów tu jeden z nich
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Paprykę i makaron mogłabym przyrządzić na sto sposobów tu jeden z nich
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. papryka czerwona
1 szt. kiełki
2 szt. czosnek
3 łyżka oliwa
3 łyżka ser żółty
20 dag. makaron wstążki
Przygotowanie
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Kiełki- mogą być jednego rodzaju np. rzodkiewki, fasoli mun albo mieszane opłukać, dobrze osuszyć.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać paprykę,przyprawić i dusić na małym ogniu ok. 15 min.
Do papryki dodać makaron i kiełki, wymieszać, podawać posypany startym żółtym serem najlepiej pikantnym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.