Makaron z indykiem i warzywami

ela
Makaron z indykiem i warzywami

0

1 / 1

Zdrowy i pożywny obiad dla całej rodziny, pełny wartości odżywczych i witamin.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron świderki lubella

1 szt. pierś z indyka

3 szt. ziemniaki

1 szt. brokuły

2 szt. marchewka

125 g zielona fasolka szparagowa

1 szt. papryka czerwona

0.50 szt. papryka zielona

1 szt. cebula

3 łyżka kukurydza konserwowa

2 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka słodka

4 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Makaron gotować 6-8 minut w osolonej wodzie.

2

Brokuł, fasolkę szparagową, marchewkę i ziemniaki ugotować al dente.

3

Na patelni rozgrzewać olej i podsmażyć pokrojonego wcześniej w kostkę indyka.

4

Gdy indyk się podsmaży dodać do niego na patelnię warzywa i makaron. Przez kilka minut dusić jeszcze pod przykryciem wszystko razem.

5

Doprawić nasze danie solą, pieprzem i mieloną papryką.

6

Całość podać z pomidorkami koktajlowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

728

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

107

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły