Makaron z indykiem i warzywami
ela
Zdrowy i pożywny obiad dla całej rodziny, pełny wartości odżywczych i witamin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
Zdrowy i pożywny obiad dla całej rodziny, pełny wartości odżywczych i witamin.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron świderki lubella
1 szt. pierś z indyka
3 szt. ziemniaki
1 szt. brokuły
2 szt. marchewka
125 g zielona fasolka szparagowa
1 szt. papryka czerwona
0.50 szt. papryka zielona
1 szt. cebula
3 łyżka kukurydza konserwowa
2 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
4 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Makaron gotować 6-8 minut w osolonej wodzie.
Brokuł, fasolkę szparagową, marchewkę i ziemniaki ugotować al dente.
Na patelni rozgrzewać olej i podsmażyć pokrojonego wcześniej w kostkę indyka.
Gdy indyk się podsmaży dodać do niego na patelnię warzywa i makaron. Przez kilka minut dusić jeszcze pod przykryciem wszystko razem.
Doprawić nasze danie solą, pieprzem i mieloną papryką.
Całość podać z pomidorkami koktajlowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.