Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem
lubella
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
421
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1.9 / 8
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
150 g makaron świderki lubella
150 g szynka
200 g groszek zielony konserwowy
40 g parmezan
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i wędliną pokrojoną w małą kostkę.
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na patelnię z wędliną. Dodać groszek i chwilę podsmażyć.
Przed podaniem wierzch posypać tartym serem.