Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem
lubella
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
0
1.9 / 8
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
150 g makaron świderki lubella
150 g szynka
200 g groszek zielony konserwowy
40 g parmezan
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
1
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i wędliną pokrojoną w małą kostkę.
2
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na patelnię z wędliną. Dodać groszek i chwilę podsmażyć.
3
Przed podaniem wierzch posypać tartym serem.