Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986762482.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
0
1.9 / 8
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
150 g makaron świderki lubella
150 g szynka
200 g groszek zielony konserwowy
40 g parmezan
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
1
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i wędliną pokrojoną w małą kostkę.
2
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na patelnię z wędliną. Dodać groszek i chwilę podsmażyć.
3
Przed podaniem wierzch posypać tartym serem.