Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem

lubella
Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem

0

1.9 / 8

Makaron z groszkiem, szynką i tartym serem idealnie sprawdzi się na kolację. Pyszne połączenie smakowe, które zachwyci wszystkich. Wypróbuj.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

150 g makaron świderki lubella

150 g szynka

200 g groszek zielony konserwowy

40 g parmezan

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i wędliną pokrojoną w małą kostkę.

2

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przełożyć na patelnię z wędliną. Dodać groszek i chwilę podsmażyć.

3

Przed podaniem wierzch posypać tartym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły