Makaron z grillowanymi warzywami i halloumi

lubella
Makaron z grillowanymi warzywami i halloumi

0

0 / 0

Makaron kokardki i kilka prostych składników, to idealne połączenie na smaczny obiad. Wystarczy połączyć makaron z grillowanymi warzywami, serem halloumi oraz czerwonym pesto domowej roboty i gotowei gotowe! Nasza propozycja obiadowa z pewnością podbije Twoje podniebienie!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella kokardki

0.50 szt. cukinia

0.50 szt. ser halloumi

100 g parmezan

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu.

3

Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor.

4

Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę dodając więcej oleju z pomidorów w razie potrzeby.

5

Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z warzywami i serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

594

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły