Makaron z grillowanymi warzywami i halloumi
lubella
Makaron kokardki i kilka prostych składników, to idealne połączenie na smaczny obiad. Wystarczy połączyć makaron z grillowanymi warzywami, serem halloumi oraz czerwonym pesto domowej roboty i gotowei gotowe! Nasza propozycja obiadowa z pewnością podbije Twoje podniebienie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
594
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron kokardki i kilka prostych składników, to idealne połączenie na smaczny obiad. Wystarczy połączyć makaron z grillowanymi warzywami, serem halloumi oraz czerwonym pesto domowej roboty i gotowei gotowe! Nasza propozycja obiadowa z pewnością podbije Twoje podniebienie!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kokardki
0.50 szt. cukinia
0.50 szt. ser halloumi
100 g parmezan
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu.
Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor.
Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę dodając więcej oleju z pomidorów w razie potrzeby.
Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z warzywami i serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
594
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.