Makaron z grillowanymi warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z grillowanymi warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975823193.jpeg&w=3840&q=75)
W upalne dni stanie w kuchni nie jest najprzyjemniejsze więc warto sięgać po szybkie przepisy takie jak ten lekki makaron, który jest znakomitym pomysłem na letnie obiad. Szybki w przygotowaniu makaron, świeże warzywa i aromatyczna bazylia - brzmi jak obiad idealny.
0
5 / 1
W upalne dni stanie w kuchni nie jest najprzyjemniejsze więc warto sięgać po szybkie przepisy takie jak ten lekki makaron, który jest znakomitym pomysłem na letnie obiad. Szybki w przygotowaniu makaron, świeże warzywa i aromatyczna bazylia - brzmi jak obiad idealny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron lubella express świderki
1 szt. cukinia
1 szt. cebula czerwona
0.50 szt. papryka
100 g ser feta
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. suszone oregano
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Cukinię kroimy w plastry, a cebulę w pió 6rka. Paprykę i ser feta w kostkę. Warzywa wrzucamy do miski i posypujemy papryką słodką, solą i suszonym oregano. Mieszamy.
Patelnie grillową rozgrzewamy. Wlewamy na nią oliwę. Wrzucamy warzywa. Podsmażamy do momentu aż składniki będą zarumienione. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażonymi warzywami i serem feta. Całość dekorujemy świeżą bazylią.