Makaron z grillowanymi warzywami

lubella
Makaron z grillowanymi warzywami

0

5 / 1

W upalne dni stanie w kuchni nie jest najprzyjemniejsze więc warto sięgać po szybkie przepisy takie jak ten lekki makaron, który jest znakomitym pomysłem na letnie obiad. Szybki w przygotowaniu makaron, świeże warzywa i aromatyczna bazylia - brzmi jak obiad idealny.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron lubella express świderki

1 szt. cukinia

1 szt. cebula czerwona

0.50 szt. papryka

100 g ser feta

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. suszone oregano

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Cukinię kroimy w plastry, a cebulę w pió 6rka. Paprykę i ser feta w kostkę. Warzywa wrzucamy do miski i posypujemy papryką słodką, solą i suszonym oregano. Mieszamy.

3

Patelnie grillową rozgrzewamy. Wlewamy na nią oliwę. Wrzucamy warzywa. Podsmażamy do momentu aż składniki będą zarumienione. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażonymi warzywami i serem feta. Całość dekorujemy świeżą bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1338

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

169

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły