Makaron z grillowanymi warzywami
lubella
W upalne dni stanie w kuchni nie jest najprzyjemniejsze więc warto sięgać po szybkie przepisy takie jak ten lekki makaron, który jest znakomitym pomysłem na letnie obiad. Szybki w przygotowaniu makaron, świeże warzywa i aromatyczna bazylia - brzmi jak obiad idealny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1338
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
169
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
W upalne dni stanie w kuchni nie jest najprzyjemniejsze więc warto sięgać po szybkie przepisy takie jak ten lekki makaron, który jest znakomitym pomysłem na letnie obiad. Szybki w przygotowaniu makaron, świeże warzywa i aromatyczna bazylia - brzmi jak obiad idealny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron lubella express świderki
1 szt. cukinia
1 szt. cebula czerwona
0.50 szt. papryka
100 g ser feta
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. suszone oregano
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Cukinię kroimy w plastry, a cebulę w pió 6rka. Paprykę i ser feta w kostkę. Warzywa wrzucamy do miski i posypujemy papryką słodką, solą i suszonym oregano. Mieszamy.
Patelnie grillową rozgrzewamy. Wlewamy na nią oliwę. Wrzucamy warzywa. Podsmażamy do momentu aż składniki będą zarumienione. Ugotowany makaron mieszamy z podsmażonymi warzywami i serem feta. Całość dekorujemy świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1338
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
169
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.