Makaron z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i kozim serem

lubella
Makaron z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i kozim serem

0

5 / 1

Co można zrobić w 20 minut? Przygotować pyszny makaron rurki z warzywami, grillowanymi szparagami i suszonymi pomidorami! To naprawdę prosta i błyskawiczna propozycja obiadowa dla zapracowanych.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella mini rurki z warzywami

1 pęcz. szparagi zielone

8 plaster pomidory suszone

2 łyżka olej z suszonych pomidorów

80 g ser kozi

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój na 3 cm kawałki.

2

Na patelni grillowej podgrzej olej z suszonych pomidorów.

3

Szparagi grilluj, aż nieco zmiękną

4

Makaron wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami, szparagami i pokrojonym kozim serem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

975

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

156

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły