Makaron z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i kozim serem
lubella
Co można zrobić w 20 minut? Przygotować pyszny makaron rurki z warzywami, grillowanymi szparagami i suszonymi pomidorami! To naprawdę prosta i błyskawiczna propozycja obiadowa dla zapracowanych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
975
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
156
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Co można zrobić w 20 minut? Przygotować pyszny makaron rurki z warzywami, grillowanymi szparagami i suszonymi pomidorami! To naprawdę prosta i błyskawiczna propozycja obiadowa dla zapracowanych.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella mini rurki z warzywami
1 pęcz. szparagi zielone
8 plaster pomidory suszone
2 łyżka olej z suszonych pomidorów
80 g ser kozi
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój na 3 cm kawałki.
Na patelni grillowej podgrzej olej z suszonych pomidorów.
Szparagi grilluj, aż nieco zmiękną
Makaron wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami, szparagami i pokrojonym kozim serem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
975
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
156
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.