0

Składniki

100 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
1 Sztuka
ser halloumi
6 Sztuk
Morele
3 Pęczki
Roszponka
0.5 Szklanki
Orzeszki ziemne
1 Łyżka
ocet balsamiczny
1 Łyżka
miód
1 Łyżka
oliwa
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie.
  2. Ser kroimy na mniejsze kawałki, a morele przekrawamy na połówki i pozbawiamy pestek. Ser i morele grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Z octu balsamicznego, miodu, oliwy i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotowujemy sos, który doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Ugotowany makaron mieszamy z roszponką oraz z grillowanym serem i morelami. Całość posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi i polewamy sosem.

Opis

Autor: Kulinarne Rozkosze http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2017/08/makaron-z-grillowanymi-morelami-i-serem.html

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa po grecku

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Spaghetti z bakłażanem

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z bakłażanem

Wstążki z masłem czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Wstążki z masłem czosnkowym

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!