Makaron z grillowanymi morelami i serem

blogerzydlalubelli
Makaron z grillowanymi morelami i serem

0

0 / 0

Autor: Kulinarne Rozkosze http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2017/08/makaron-z-grillowanymi-morelami-i-serem.html

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g makaron lubella świdry

1 szt. ser halloumi

6 szt. morele

3 pęcz. roszponka

0.50 szkl. orzeszki ziemne

1 łyżka ocet balsamiczny

1 łyżka miód

1 łyżka oliwa

3 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie.

2

Ser kroimy na mniejsze kawałki, a morele przekrawamy na połówki i pozbawiamy pestek. Ser i morele grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Z octu balsamicznego, miodu, oliwy i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotowujemy sos, który doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

3

Ugotowany makaron mieszamy z roszponką oraz z grillowanym serem i morelami. Całość posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi i polewamy sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1393

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

152

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły