Makaron z grillowanym boczkiem i pomidorkami

lubella
Makaron z grillowanym boczkiem i pomidorkami

0

0 / 0

Lubisz makaron w mięsnym wydaniu? Co powiesz na grillowany, chrupiący boczek w połączeniu z małymi kokardkami Lubella? Uwielbiamy tę propozycję! Z dodatkiem pomidorków, bazylii i rozmarynu całość prezentuje się znakomicie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella kokardki

100 g wędzony surowy boczek

1 szkl. pomidorki koktajlowe

1 łyżka rozmaryn

1 pęcz. bazylia

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej patelni grillujemy boczek. Gdy będzie chrupiący, odkładamy go na bok.

3

Grillujemy pomidorki z ziołami.

4

Mieszamy je z boczkiem i ugotowanym makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

544

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły