Makaron z grillowanym boczkiem i pomidorkami
lubella
Lubisz makaron w mięsnym wydaniu? Co powiesz na grillowany, chrupiący boczek w połączeniu z małymi kokardkami Lubella? Uwielbiamy tę propozycję! Z dodatkiem pomidorków, bazylii i rozmarynu całość prezentuje się znakomicie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lubisz makaron w mięsnym wydaniu? Co powiesz na grillowany, chrupiący boczek w połączeniu z małymi kokardkami Lubella? Uwielbiamy tę propozycję! Z dodatkiem pomidorków, bazylii i rozmarynu całość prezentuje się znakomicie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kokardki
100 g wędzony surowy boczek
1 szkl. pomidorki koktajlowe
1 łyżka rozmaryn
1 pęcz. bazylia
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni grillujemy boczek. Gdy będzie chrupiący, odkładamy go na bok.
Grillujemy pomidorki z ziołami.
Mieszamy je z boczkiem i ugotowanym makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
544
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.