Makaron z fetą i oliwkami

m7

Dla osób, które UWIELBIAJĄ oliwki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
646
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.7 / 16
Dla osób, które UWIELBIAJĄ oliwki!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g makaron
100 g ser feta
3 szt. pomidor
1 szt. cebula
20 szt. oliwki
3 szt. czosnek
Przygotowanie
Makaron ugotować.
Czosnek i pomidory posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę i czosnek, żeby się zeszkliły.
Dodaać pomidory i fetę.
Gdy ser się rozpuści dodać oliwki i przyprawić do smaku.
Makaron wymieszać z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
646
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.