Makaron z fetą i oliwkami

m7
Makaron z fetą i oliwkami

Średnia 3.7 / 16

Oceń!

Dla osób, które UWIELBIAJĄ oliwki!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g makaron

100 g ser feta

3 szt. pomidor

1 szt. cebula

20 szt. oliwki

3 szt. czosnek

Przygotowanie


Makaron ugotować.

Czosnek i pomidory posiekać. Na patelni podsmażyć cebulę i czosnek, żeby się zeszkliły.

Dodaać pomidory i fetę.

Gdy ser się rozpuści dodać oliwki i przyprawić do smaku.

Makaron wymieszać z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

646

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

113

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły