Makaron z fasolą i salami

m7
Makaron z fasolą i salami

0

0 / 0

Smaczne, pikantne, polecam !!!!

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. chili

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

400 g makaron świderki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 puszka fasola czerwona konserwowa

0.50 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka olej

10 dag. salami

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy, po odsączeniu posypujemy płaską łyżeczką vegety.

2

Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na ojeju z wyciśniętym czosnkiem ok 3 min, dodajemy pokrojone w ćwiartki salami, w paski paprykę, smażymy.

3

Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, chilli.

4

Jak cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dusimy ok 5-10 minut.

5

Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. I gotowe!!!!

6

Smacznego:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

640

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły