Makaron z fasolą i salami
m7
Smaczne, pikantne, polecam !!!!
0
0 / 0
Smaczne, pikantne, polecam !!!!
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. papryka ostra
1 szcz. chili
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. przyprawa typu vegeta
400 g makaron świderki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 pusz. fasola czerwona konserwowa
0.50 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka olej
10 dek. salami
Przygotowanie
Makaron gotujemy, po odsączeniu posypujemy płaską łyżeczką vegety.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na ojeju z wyciśniętym czosnkiem ok 3 min, dodajemy pokrojone w ćwiartki salami, w paski paprykę, smażymy.
Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, chilli.
Jak cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dusimy ok 5-10 minut.
Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. I gotowe!!!!
Smacznego:)