Makaron z fasolą i salami
m7
Smaczne, pikantne, polecam !!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
640
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne, pikantne, polecam !!!!
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. chili
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
400 g makaron świderki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 puszka fasola czerwona konserwowa
0.50 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka olej
10 dag. salami
Przygotowanie
Makaron gotujemy, po odsączeniu posypujemy płaską łyżeczką vegety.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na ojeju z wyciśniętym czosnkiem ok 3 min, dodajemy pokrojone w ćwiartki salami, w paski paprykę, smażymy.
Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, chilli.
Jak cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dusimy ok 5-10 minut.
Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. I gotowe!!!!
Smacznego:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
640
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.