Makaron z fasolą i salami

m7
Makaron z fasolą i salami

0

0 / 0

Smaczne, pikantne, polecam !!!!

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. chili

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. przyprawa typu vegeta

400 g makaron świderki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 pusz. fasola czerwona konserwowa

0.50 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka olej

10 dek. salami

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy, po odsączeniu posypujemy płaską łyżeczką vegety.

2

Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na ojeju z wyciśniętym czosnkiem ok 3 min, dodajemy pokrojone w ćwiartki salami, w paski paprykę, smażymy.

3

Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, chilli.

4

Jak cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dusimy ok 5-10 minut.

5

Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. I gotowe!!!!

6

Smacznego:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły