Makaron z fasolą, guacamole i cheddarem

lubella
Makaron z fasolą, guacamole i cheddarem

0

0 / 0

Mamy przepis na meksykańskie klimaty w Twojej kuchni! Fasola, guacamole i cheddar to pyszna trójka, która niepowtarzalnie podbije smak każdego makaronu. Próbuj nowości, aby przekonać się, jakie smaki lubisz najbardziej.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella fale

400 g fasola czerwona

1 szt. pomidor malinowy

1 szt. sok z limonki

1 szt. czerwona cebula

3 łyżka starty ser gouda

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Ugotowany mieszamy z odsączoną fasolą.

3

Awokado rozgniatamy widelcem i mieszamy z sokiem z limonki, posiekaną cebulka i pomidorem.

4

Gotowe guacamole podajemy z makaronem i posypujemy startym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1132

kcal

Białka

59

gram

Węglowodany

201

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły