Makaron z fasolą, guacamole i cheddarem
lubella
Mamy przepis na meksykańskie klimaty w Twojej kuchni! Fasola, guacamole i cheddar to pyszna trójka, która niepowtarzalnie podbije smak każdego makaronu. Próbuj nowości, aby przekonać się, jakie smaki lubisz najbardziej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1132
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
201
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mamy przepis na meksykańskie klimaty w Twojej kuchni! Fasola, guacamole i cheddar to pyszna trójka, która niepowtarzalnie podbije smak każdego makaronu. Próbuj nowości, aby przekonać się, jakie smaki lubisz najbardziej.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella fale
400 g fasola czerwona
1 szt. pomidor malinowy
1 szt. sok z limonki
1 szt. czerwona cebula
3 łyżka starty ser gouda
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany mieszamy z odsączoną fasolą.
Awokado rozgniatamy widelcem i mieszamy z sokiem z limonki, posiekaną cebulka i pomidorem.
Gotowe guacamole podajemy z makaronem i posypujemy startym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1132
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
201
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.