Makaron z dynią i szałwią

Lubella
Makaron z dynią i szałwią

0

0 / 0

Kremowy makaron z dyniowym sosem, mleczkiem kokosowym i aromatyczną szałwią. Delikatny jesienny obiad, który jest rozgrzewający i pełen smaku.

9

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

160 g makaron lubella fale

1 łyżka oliwa

1 szt. cebula mała

150 g puree z dyni

100 ml mleczko kokosowe

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy

5 szt. liście świeżej szałwii

30 g parmezan tarty

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż ją na oliwie, aż się zeszkli.

3

Dodaj purée z dyni, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz.

4

Wrzuć posiekaną szałwię, wymieszaj i gotuj sos do lekkiego wrzenia (ok. 3–4 min).

5

Połącz sos z makaronem, wymieszaj i podawaj.

6

Udekoruj parmezanem i listkiem szałwii.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły