Makaron z cukinii z sosem bolońskim

maspexdigital
Makaron z cukinii z sosem bolońskim

0

4 / 2

Dietetyczna wersja tradycyjnego spaghetti? Jak najbardziej! Sprawdź nasz przepis na makaron z cukinii w sosie bolońskim. Wykonanie całej potrawy potrwa mniej niż godzinę i gwarantujemy, że pozostawi Cię ze smakiem, o którym ciężko będzie zapomnieć. Aby zaoszczędzić cenny czas wystarczy, że skorzystasz z gotowego sosu Łowicz, który idealnie skomponuje się z mięsem i przeniesie Cię do prawdziwej stolicy makaronu.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. cukinia zielona mała

250 g mięso mielone z indyka

1 szt. cebula

1 opak. sos boloński łowicz

3 szczyp. parmezan tarty

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cukinie myjemy i obieramy, obieraczką makaronową, do zimnej wody z lodem. Odstawiamy.

2

W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone z indyka i podsmażamy.

3

Wlewamy 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Dusimy ok 10 min.

4

Makaron z cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i blanszujemy przez około 3 minuty.

5

Na odcedzony makaron cukiniowy nakładamy gotowy sos. Posypujemy startym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

706

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły