0

Składniki

4 Sztuki
cukinia zielona mała
250 Gramów
mięso mielone z indyka
1 Sztuka
cebula
1 Opakowanie
3 Szczypty
Parmezan starty
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie myjemy i obieramy, obieraczką makaronową, do zimnej wody z lodem. Odstawiamy.
  2. W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone z indyka i podsmażamy.
  3. Wlewamy 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Dusimy ok 10 min.
  4. Makaron z cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i blanszujemy przez około 3 minuty.
  5. Na odcedzony makaron cukiniowy nakładamy gotowy sos. Posypujemy startym parmezanem.

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!