Makaron z cukinii z sosem bolońskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Makaron z cukinii z sosem bolońskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975519063.jpeg&w=3840&q=75)
Dietetyczna wersja tradycyjnego spaghetti? Jak najbardziej! Sprawdź nasz przepis na makaron z cukinii w sosie bolońskim. Wykonanie całej potrawy potrwa mniej niż godzinę i gwarantujemy, że pozostawi Cię ze smakiem, o którym ciężko będzie zapomnieć. Aby zaoszczędzić cenny czas wystarczy, że skorzystasz z gotowego sosu Łowicz, który idealnie skomponuje się z mięsem i przeniesie Cię do prawdziwej stolicy makaronu.
0
4 / 2
Dietetyczna wersja tradycyjnego spaghetti? Jak najbardziej! Sprawdź nasz przepis na makaron z cukinii w sosie bolońskim. Wykonanie całej potrawy potrwa mniej niż godzinę i gwarantujemy, że pozostawi Cię ze smakiem, o którym ciężko będzie zapomnieć. Aby zaoszczędzić cenny czas wystarczy, że skorzystasz z gotowego sosu Łowicz, który idealnie skomponuje się z mięsem i przeniesie Cię do prawdziwej stolicy makaronu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. cukinia zielona mała
250 g mięso mielone z indyka
1 szt. cebula
1 opak. sos boloński łowicz
3 szczyp. parmezan tarty
3 łyżka olej
Przygotowanie
Cukinie myjemy i obieramy, obieraczką makaronową, do zimnej wody z lodem. Odstawiamy.
W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone z indyka i podsmażamy.
Wlewamy 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Dusimy ok 10 min.
Makaron z cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i blanszujemy przez około 3 minuty.
Na odcedzony makaron cukiniowy nakładamy gotowy sos. Posypujemy startym parmezanem.