0

Składniki

4 Sztuki
cukinia zielona mała
250 Gramów
mięso mielone z indyka
1 Sztuka
cebula
1 Opakowanie
3 Szczypty
Parmezan starty
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie myjemy i obieramy, obieraczką makaronową, do zimnej wody z lodem. Odstawiamy.
  2. W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone z indyka i podsmażamy.
  3. Wlewamy 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Dusimy ok 10 min.
  4. Makaron z cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i blanszujemy przez około 3 minuty.
  5. Na odcedzony makaron cukiniowy nakładamy gotowy sos. Posypujemy startym parmezanem.

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Ciecierzyca po arabsku

Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!