0

Składniki

4 Sztuki
cukinia zielona mała
250 Gramów
mięso mielone z indyka
1 Sztuka
cebula
1 Opakowanie
3 Szczypty
Parmezan starty
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie myjemy i obieramy, obieraczką makaronową, do zimnej wody z lodem. Odstawiamy.
  2. W tym czasie na rozgrzanej patelni z tłuszczem szklimy cebulę, pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone z indyka i podsmażamy.
  3. Wlewamy 1 słoik Sosu Bolońskiego Łowicz. Dusimy ok 10 min.
  4. Makaron z cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i blanszujemy przez około 3 minuty.
  5. Na odcedzony makaron cukiniowy nakładamy gotowy sos. Posypujemy startym parmezanem.

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!