Makaron z cukinią i botwinką

blogerzydlalubelli
Makaron z cukinią i botwinką

0

0 / 0

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

25 dag. makaron lubella mini kokardki

1 szt. cukinia

1 szt. cebula duża

1 pęcz. botwinka bez korzenia

1 szt. papryka biała

4 szt. suszone pomidory w zalewie

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oliwa z oliwek

50 g parmezan tarty

50 śmietanka 12%

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, aż się zeszkli. Następnie dodaj paprykę, cukinię oraz suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę, chwilę podsmaż, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj pokrojone łodygi botwinki wraz z liśćmi oraz odcedzony i ugotowany makaron. Wszystko zalej śmietanką i razem wymieszaj.

3

Całość chwilę podgrzej i na koniec dopraw jeszcze dla smaku. Następnie ułóż na talerzu i posyp parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły