0

Składniki

25 Dekagramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
Cebula duża
1 Pęczek
botwinka bez korzenia
1 Sztuka
Papryka biała
4 Sztuki
Suszone pomidory z zalewy
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
oliwa z oliwek
50 Gramów
Parmezan starty
50 Mililitrów
Śmietanka 12%
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Rozgrzej olej na patelni, dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, aż się zeszkli. Następnie dodaj paprykę, cukinię oraz suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę, chwilę podsmaż, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj pokrojone łodygi botwinki wraz z liśćmi oraz odcedzony i ugotowany makaron. Wszystko zalej śmietanką i razem wymieszaj.
  3. Całość chwilę podgrzej i na koniec dopraw jeszcze dla smaku. Następnie ułóż na talerzu i posyp parmezanem.

Podobne przepisy

Kokardka otulona botwinką

Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Łatwy Do 1 godz
Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy w sosie chrzanowym

Kurczak w szynce

Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Lazania z cukinią

Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!