Makaron z cukinią i botwinką

blogerzydlalubelli
Makaron z cukinią i botwinką

Średnia 0 / 0

Oceń!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

25 dag. makaron lubella mini kokardki

1 szt. cukinia

1 szt. cebula duża

1 pęcz. botwinka bez korzenia

1 szt. papryka biała

4 szt. suszone pomidory w zalewie

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka oliwa z oliwek

50 g parmezan tarty

50 śmietanka 12%

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, aż się zeszkli. Następnie dodaj paprykę, cukinię oraz suszone pomidory pokrojone w drobną kostkę, chwilę podsmaż, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodaj pokrojone łodygi botwinki wraz z liśćmi oraz odcedzony i ugotowany makaron. Wszystko zalej śmietanką i razem wymieszaj.

Całość chwilę podgrzej i na koniec dopraw jeszcze dla smaku. Następnie ułóż na talerzu i posyp parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

883

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

117

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły