Makaron z burakami
lubella
Makaron z przepysznym, aromatycznym pesto buraczanym oraz serem feta. Buraki warto wprowadzić do swojego jadłospisu ze względu na dużą obecność witaminy C, karotenoidów oraz kwasu foliowego.
0
3.9 / 15
Makaron z przepysznym, aromatycznym pesto buraczanym oraz serem feta. Buraki warto wprowadzić do swojego jadłospisu ze względu na dużą obecność witaminy C, karotenoidów oraz kwasu foliowego.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron spaghetti lubella
1 szt. burak
50 g orzechy włoskie
50 g parmezan
50 oliwa
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
100 g ser feta
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Buraka gotujemy do miękkości, a następnie studzimy.
Buraka blendujemy z czosnkiem, orzechami włoskimi, startym parmezanem (można go zastąpić innym twardym serem), oliwą, solą i pieprzem.
Makaron łączymy z pesto buraczanym. Posypujemy serem feta i bazylią.