Makaron z brokułami i lazurem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z brokułami i lazurem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975454885.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z brokułami i serem pleśniowym jest bardzo sycący.
0
0 / 0
Makaron z brokułami i serem pleśniowym jest bardzo sycący.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
500 g brokuły
200 g makaron kokardki
200 g jogurt grecki
100 g ser lazur lub rokpol
Przygotowanie
Brokuły kroimy na różyczki i gotujemy, najlepiej na parze, aż będą al dente. Następnie wykładamy na talerz i rozgniatamy widelcem.
Wrzucamy makaron do lekko osolonego wrzątku i w międzyczasie kiedy będzie się gotował, przygotowujemy sos. Do patelni położonej ma małym ogniu wrzucamy rozgniecione brokuły, jogurt oraz pokruszony ser. Cały czas mieszamy aż ser się rozpuści i sos będzie gorący.
Zestawiamy sos z ognia, doprawiamy delikatnie pieprzem i do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie mieszamy całość i podajemy od razu. Smacznego!