Makaron z brokułami i lazurem

m7

Makaron z brokułami i serem pleśniowym jest bardzo sycący.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z brokułami i serem pleśniowym jest bardzo sycący.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
500 g brokuły
200 g makaron kokardki
200 g jogurt grecki
100 g ser lazur lub rokpol
Przygotowanie
Brokuły kroimy na różyczki i gotujemy, najlepiej na parze, aż będą al dente. Następnie wykładamy na talerz i rozgniatamy widelcem.
Wrzucamy makaron do lekko osolonego wrzątku i w międzyczasie kiedy będzie się gotował, przygotowujemy sos. Do patelni położonej ma małym ogniu wrzucamy rozgniecione brokuły, jogurt oraz pokruszony ser. Cały czas mieszamy aż ser się rozpuści i sos będzie gorący.
Zestawiamy sos z ognia, doprawiamy delikatnie pieprzem i do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie mieszamy całość i podajemy od razu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
507
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.