Makaron z brokułami i kiełbasą śląską zapiekany z serem i sosem pomidorowym

lubella
Makaron z brokułami i kiełbasą śląską zapiekany z serem i sosem pomidorowym

1

5 / 2

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella kolanka ozdobne

390 g pomidory krojone łowicz

200 g brokuły

150 g kiełbasa śląska

1 szt. cebula mała

1 łyżka olej

50 g ser żółty

1 łyżeczka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu., a brokuły ugotuj al dente.

2

Kiełbasę i cebulę pokrój w plasterki. Kiełbasę podsmaż na oleju i odłóż. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę i dodaj krojone pomidory. Dopraw solą i pieprzem i chwilę podduś.

3

Ugotowany makaron wymieszaj z brokułami, kiełbasą i sosem pomidorowym, i przełóż do naczynia żaroodpornego.

4

Posyp startym żółtym serem i piecz 10 minut w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły