Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Po raz pierwszy jadłem tak przyrządzony szpinak we Francji, w domu moich przyjaciół. Anna poszła do ogródka, narwała liści szpinaku, świeżych ziół i w jednej chwili wyczarowała wykwintną potrawę. Do tego makaron, chłodne winko i zapach leniwego popołudnia. Sos szpinakowo-śmietanowy z boczkiem może służyć także jako przystawka do mięs. Słodki smak boczku doskonale komponuje się z liśćmi szpinaku i kwaśnym pomidorem. Danie nie jest specjalnie wyszukane, ale jego niewątpliwą zaletą jest to, że robi się je bardzo szybko. No i jest to jeszcze jeden sposób, żeby przemycić szpinak w codziennej diecie.
1 | Sztuka |
makaron kolanka ozdobne Lubelli
|
|
![]() |
|||
1 | Sztuka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Sztuka | ||
40 | Dekagramów |
boczek
|
|
1 | Dekagram |
bazylia
|
|
10 | Dekagramów |
parmezan
|
|
0.5 | Sztuki |
szpinak mrożony
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |