Makaron z boczkiem i groszkiem po włosku
lubella
Włochy w domowym zaciszu? Czemu nie! Makaron z boczkiem, posypany świeżym parmezanem rozgrzeje Wasze serca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
788
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.4 / 8
Włochy w domowym zaciszu? Czemu nie! Makaron z boczkiem, posypany świeżym parmezanem rozgrzeje Wasze serca.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kolanka ozdobne
150 g groszek cukrowy
100 g boczek
1 szt. cebula
20 g masło
3 łyżka parmezan
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w słupki i smażymy na suchej patelni aż będzie chrupiący.
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do boczku i smażymy chwilę, aż się zeszkli.
Na koniec dodajemy groszek i smażymy ok. 2 minuty.
Makaron odcedzamy, odlewając ok. pół szklanki wody z gotowania. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z boczkiem i warzywami, dodajemy masło i dolewamy wodę z gotowania makaronu.
Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypane serem typu parmezan.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
788
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza