Makaron z boczkiem i groszkiem po włosku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z boczkiem i groszkiem po włosku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656393.jpeg&w=3840&q=75)
Włochy w domowym zaciszu? Czemu nie! Makaron z boczkiem, posypany świeżym parmezanem rozgrzeje Wasze serca.
0
3.4 / 8
Włochy w domowym zaciszu? Czemu nie! Makaron z boczkiem, posypany świeżym parmezanem rozgrzeje Wasze serca.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kolanka ozdobne
150 g groszek cukrowy
100 g boczek
1 szt. cebula
20 g masło
3 łyżka parmezan
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w słupki i smażymy na suchej patelni aż będzie chrupiący.
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do boczku i smażymy chwilę, aż się zeszkli.
Na koniec dodajemy groszek i smażymy ok. 2 minuty.
Makaron odcedzamy, odlewając ok. pół szklanki wody z gotowania. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z boczkiem i warzywami, dodajemy masło i dolewamy wodę z gotowania makaronu.
Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypane serem typu parmezan.
Kategorie
Alergeny
Laktoza