Makaron z bobem

Lubella

Carbonara z bobem to letnia wariacja klasycznego włoskiego dania. Soczysty bób, chrupiący boczek i aromatyczny czosnek idealnie łączą się z kremowym sosem, tworząc pełne smaku danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Carbonara z bobem to letnia wariacja klasycznego włoskiego dania. Soczysty bób, chrupiący boczek i aromatyczny czosnek idealnie łączą się z kremowym sosem, tworząc pełne smaku danie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron spaghetti lubella
300 g bób
150 g wędzony boczek
2 szt. ząbki czosnku
2 łyżka posiekana natka pietruszki
3 szt. żółtka jaj
100 ml śmietanka 30%
90 g parmezan
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Ugotuj bób.
Ugotuj makaron Lubella spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni podsmaż boczek.
Do boczku dodaj czosnek, podsmaż.
Na patelnię dodaj obrany bób i posiekaną natkę pietruszki.
Połącz z ugotowanym makaronem.
W osobnej miseczce wymieszaj żółtka jaj ze śmietanką 30% i startym parmezanem.
Wlej sos do makaronu i wymieszaj.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Danie posyp startym parmezanem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.