0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
Makaron Lubela świderki
3 Szklanki
szpinak
2 Szklanki
groszek zielony
2 Szklanki
Fasola zielona
1 Sztuka
cebula dymka
4 Łyżki
Creme fraiche
2 Łyżki
nać pietruszki
6 Łyżek
parmezan
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Roztapiamy masło w rondlu, dodajemy szpinak, przykrywamy i podgrzewamy 5 minut, aż liście zmiękną. Odstawiamy do ostygnięcia. Wrzucamy groszek i fasolę do małej ilości osolonego wrzątku i gotujemy 5 minut, aż zmiękną. Odcedzamy.
  2. Miksujemy szpinak i creme fraîche na jednolitą masę, przekładamy na patelnię. Dodajemy groszek, fasolę, dymkę, natkę i połowę parmezanu, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu.
  3. Gotujemy makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z sosem szpinakowym. Podajemy z resztą parmezanu.

Opis

Proste danie i zarazem lekko strawne i mało kaloryczne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!