Makaron "warzywko"

MichalMalajny
Makaron "warzywko"

0

0 / 0

Przygotowanie tago dania jest bardzo proste i szybkie. Makaron z warzywami jest przepyszny i zdrowy, a jego zjedzenie zapewni energię na bardzo długo :) Smacznego :)

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

10 dag. makaron lubella spaghetti

5 dag. makaron lubella pełne ziarno

10 dag. fasolka mrożona żółta

10 dag. fasolka mrożona zielona

5 dag. mrożony groszek

4 szt. kulki mozarelli małe

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

2 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę

4 szt. pomidorki koktajlowe

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Sposób przyrządzenia: Ugotować makaron al dente wg. przepisu. Na gorący olej wrzucić fasolkęa a po chwili groszek z posiekanym czosnkiem. Smażyć ok. 4 min. Wyjąć warzywa i na olej wrzucić na moment makaron, zamieszać i wyjąć na talerz. Na makaron wyłożyć fasolkę, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, przecier pomidorowy i listki rukoli. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Smacznego :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1300

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

131

gram

Tłuszcze

68

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły