Makaron "warzywko"
MichalMalajny
Przygotowanie tago dania jest bardzo proste i szybkie. Makaron z warzywami jest przepyszny i zdrowy, a jego zjedzenie zapewni energię na bardzo długo :) Smacznego :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1300
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przygotowanie tago dania jest bardzo proste i szybkie. Makaron z warzywami jest przepyszny i zdrowy, a jego zjedzenie zapewni energię na bardzo długo :) Smacznego :)
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
10 dag. makaron lubella spaghetti
5 dag. makaron lubella pełne ziarno
10 dag. fasolka mrożona żółta
10 dag. fasolka mrożona zielona
5 dag. mrożony groszek
4 szt. kulki mozarelli małe
4 łyżka przecier pomidorowy łowicz
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
4 szt. pomidorki koktajlowe
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Sposób przyrządzenia: Ugotować makaron al dente wg. przepisu. Na gorący olej wrzucić fasolkęa a po chwili groszek z posiekanym czosnkiem. Smażyć ok. 4 min. Wyjąć warzywa i na olej wrzucić na moment makaron, zamieszać i wyjąć na talerz. Na makaron wyłożyć fasolkę, mozzarellę, pomidorki koktajlowe, przecier pomidorowy i listki rukoli. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Smacznego :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1300
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.