0

Składniki

250 Mililitrów
Śmietanka 36%
3 Łyżeczki
Pasta z trufli
500 Gramów
makaron
5 Sztuk
Trufle - grzyby
3 Łyżki
Woda z makaronu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy, odcedzamy kiedy jest lekko twardawy, czyli al dente.
  2. W rondelku rozpuszczamy śmietankę, dodajemy pastę z trufli i wode z makaronu.Kroimy trufle.
  3. Makaron układamy na talerze polewamy sosem, a na wierzchu układamy pokrojone trufle.

Opis

Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są francja, włochy, hiszpania, usa, rosną też obok chorwacji. W polsce też można je znaleźć w borach tucholskich i w jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min.

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!