Makaron w sosie truflowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron w sosie truflowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974292586.jpeg&w=3840&q=75)
Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są Francja, Włochy, Hiszpania, USA rosną też obok Chorwacji. W Polsce też można je znaleźć w Borach Tucholskich i w Jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!
0
0 / 0
Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są Francja, Włochy, Hiszpania, USA rosną też obok Chorwacji. W Polsce też można je znaleźć w Borach Tucholskich i w Jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 śmietanka 36%
3 łyżecz. pasta z trufli
500 g makaron
5 szt. trufle - grzyby
3 łyżka woda z makaronu
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
W rondelku rozpuścić śmietankę, dodać pastę z trufli i wodę z makaronu. Pokroić trufle.
Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem, a na wierzchu ułożyć pokrojone trufle.