Makaron w sosie truflowym
m7
Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są Francja, Włochy, Hiszpania, USA rosną też obok Chorwacji. W Polsce też można je znaleźć w Borach Tucholskich i w Jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
963
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
128
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są Francja, Włochy, Hiszpania, USA rosną też obok Chorwacji. W Polsce też można je znaleźć w Borach Tucholskich i w Jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 śmietanka 36%
3 łyżecz. pasta z trufli
500 g makaron
5 szt. trufle - grzyby
3 łyżka woda z makaronu
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
W rondelku rozpuścić śmietankę, dodać pastę z trufli i wodę z makaronu. Pokroić trufle.
Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem, a na wierzchu ułożyć pokrojone trufle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
963
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
128
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.