0

Składniki

250 Mililitrów
Śmietanka 36%
3 Łyżeczki
Pasta z trufli
500 Gramów
makaron
5 Sztuk
Trufle - grzyby
3 Łyżki
Woda z makaronu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy, odcedzamy kiedy jest lekko twardawy, czyli al dente.
  2. W rondelku rozpuszczamy śmietankę, dodajemy pastę z trufli i wode z makaronu.Kroimy trufle.
  3. Makaron układamy na talerze polewamy sosem, a na wierzchu układamy pokrojone trufle.

Opis

Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są francja, włochy, hiszpania, usa, rosną też obok chorwacji. W polsce też można je znaleźć w borach tucholskich i w jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Przepis
Średni Do 40 min
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!