Makaron w sosie truflowym

m7
Makaron w sosie truflowym

0

0 / 0

Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są Francja, Włochy, Hiszpania, USA rosną też obok Chorwacji. W Polsce też można je znaleźć w Borach Tucholskich i w Jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 śmietanka 36%

3 łyżecz. pasta z trufli

500 g makaron

5 szt. trufle - grzyby

3 łyżka woda z makaronu

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente. Odcedzić.

2

W rondelku rozpuścić śmietankę, dodać pastę z trufli i wodę z makaronu. Pokroić trufle.

3

Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem, a na wierzchu ułożyć pokrojone trufle.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

963

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

128

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły