0

Składniki

333.33 Mililitra
Śmietanka 36%
4 Łyżeczki
Pasta z trufli
666.67 Grama
makaron
6.67 Sztuki
Trufle - grzyby
4 Łyżki
Woda z makaronu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy, odcedzamy kiedy jest lekko twardawy, czyli al dente.
  2. W rondelku rozpuszczamy śmietankę, dodajemy pastę z trufli i wode z makaronu.Kroimy trufle.
  3. Makaron układamy na talerze polewamy sosem, a na wierzchu układamy pokrojone trufle.

Opis

Prosta i łatwa w przygotowaniu chorwacka potrawa. Chociaż prawdziwym zagłębiem tych grzybów są francja, włochy, hiszpania, usa, rosną też obok chorwacji. W polsce też można je znaleźć w borach tucholskich i w jurze krakowsko-częstochowskiej.Polecam!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Średni Do 40 min
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!