Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

goodfoodlover
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

3

4 / 3

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem - ciekawy pomysł na obiad dla całej rodziny. Prócz głównych składników do wykonania potrawy potrzebne będą: sól i pieprz, makaron penne z pełnego ziarna, cebula, papryczki chili, pomidor, olej oraz parmezan.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

2 szczyp. sól, pieprz

400 g makaron penne lubella pełne ziarno

1 szt. cebula

0.50 szt. papryczka chili

3 szt. pomidor

3 łyżka olej

3 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Wsyp tuńczyka i połącz składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2

Pomidory obierz i pokrój na bardzo drobną kostkę. Wlej do podsmażonej cebulki pomidory i duś parę minut.

3

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę oraz papryczkę chilli.

4

Do sosu wsyp kapary i wymieszaj składniki. Sos połącz z makaronem i posyp parmezanem.

5

Przygotuj wszystkie składniki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1126

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły