Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

kontakt_6
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem to propozycja na aromatyczne danie z rybą i warzywami.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 puszka puszka tuńczyka w oleju

1 puszka puszka tuńczyka w oleju

2 puszka pomidory krojone łowicz

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

4 łyżka olej roślinny

0.50 pęcz. natka pietruszki

20 dag. parmenzan

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. zioła prowansalskie

1.50 opak. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


Na patelnie wlej cztery łyżki oliwy. Wrzuć na nią pokrojona w drobna kostkę cebule i zrumień.

Dodaj tuńczyka i pomidory Podsmaż chwilę.

Dodaj przyprawy oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki. Gotuj przez chwilę na wolnym ogniu.

Makaron ugotuj al dente.

Ugotowany makaron przełóż na talerze. Polej gotowym sosem. Posyp startym na tarce parmezanem i udekoruj natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

578

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły