Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

kontakt_6
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

0

0 / 0

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem to propozycja na aromatyczne danie z rybą i warzywami.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 puszka puszka tuńczyka w oleju

1 puszka puszka tuńczyka w oleju

2 puszka pomidory krojone łowicz

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

4 łyżka olej roślinny

0.50 pęcz. natka pietruszki

20 dag. parmenzan

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. zioła prowansalskie

1.50 opak. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


1

Na patelnie wlej cztery łyżki oliwy. Wrzuć na nią pokrojona w drobna kostkę cebule i zrumień.

2

Dodaj tuńczyka i pomidory Podsmaż chwilę.

3

Dodaj przyprawy oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki. Gotuj przez chwilę na wolnym ogniu.

4

Makaron ugotuj al dente.

5

Ugotowany makaron przełóż na talerze. Polej gotowym sosem. Posyp startym na tarce parmezanem i udekoruj natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

578

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły