Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem
kontakt_6
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem to propozycja na aromatyczne danie z rybą i warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
578
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem to propozycja na aromatyczne danie z rybą i warzywami.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 puszka puszka tuńczyka w oleju
1 puszka puszka tuńczyka w oleju
2 puszka pomidory krojone łowicz
4 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
4 łyżka olej roślinny
0.50 pęcz. natka pietruszki
20 dag. parmenzan
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. zioła prowansalskie
1.50 opak. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
Na patelnie wlej cztery łyżki oliwy. Wrzuć na nią pokrojona w drobna kostkę cebule i zrumień.
Dodaj tuńczyka i pomidory Podsmaż chwilę.
Dodaj przyprawy oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki. Gotuj przez chwilę na wolnym ogniu.
Makaron ugotuj al dente.
Ugotowany makaron przełóż na talerze. Polej gotowym sosem. Posyp startym na tarce parmezanem i udekoruj natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
578
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.