Makaron w sosie pomidorowo-cukiniowym
lubella
Lekki, zdrowy i sezonowy makaron. Idealny dla tych, którzy cenią sobie lżejsze posiłki z dodatkiem warzyw. Odkryj nowe, letnie smaki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
528
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.3 / 4
Lekki, zdrowy i sezonowy makaron. Idealny dla tych, którzy cenią sobie lżejsze posiłki z dodatkiem warzyw. Odkryj nowe, letnie smaki!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella gniazda wstęgi
1 puszka pomidory krojone łowicz
2 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. suszone oregano
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Cukinie kroimy w plastry, a cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy krótko cukinię i cebulę. Dodajemy pomidory krojone. Doprawiamy papryką słodką, oregano i solą.
Ugotowany makaron łączymy z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
528
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.