Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi
goodfoodlover
Sprawdzony polski przepis - zdecydowanie nie tylko na Wielkanoc! Sprawdź pomysł na makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi i świeża rzeżuchą. Smacznie i klasycznie - przepis dla wszystkich fanów tradycyjnych dań.
3
0 / 0
Sprawdzony polski przepis - zdecydowanie nie tylko na Wielkanoc! Sprawdź pomysł na makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi i świeża rzeżuchą. Smacznie i klasycznie - przepis dla wszystkich fanów tradycyjnych dań.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietanka kremowa 30%
2 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. rzeżucha
2 łyżeczka chrzan krakus
200 g makaron lubella pappardelle
100 g ser topiony
100 g serek śmietankowy
0.50 szt. cebula
2 szt. jajka przepiórcze
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Jajeczka ugotuj na twardo
Na patelni rozgrzej oliwę
Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i podsmaż
Z miseczce wymieszaj śmietanę, serek i chrzan
Wlej do cebulki i duś przez parę minut
Dopraw do smaku solą i pieprzem
Do sosu wrzuć makaron i posyp świeżą rzeżuchą
Jajeczka przekrój na pół ułóż na makaronie