Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

goodfoodlover
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

3

0 / 0

Sprawdzony polski przepis - zdecydowanie nie tylko na Wielkanoc! Sprawdź pomysł na makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi i świeża rzeżuchą. Smacznie i klasycznie - przepis dla wszystkich fanów tradycyjnych dań.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

2 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. rzeżucha

2 łyżecz. chrzan krakus

200 g makaron lubella pappardelle

100 g ser topiony

100 g serek śmietankowy

0.50 szt. cebula

2 szt. jajka przepiórcze

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2

Jajeczka ugotuj na twardo

3

Na patelni rozgrzej oliwę

4

Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i podsmaż

5

Z miseczce wymieszaj śmietanę, serek i chrzan

6

Wlej do cebulki i duś przez parę minut

7

Dopraw do smaku solą i pieprzem

8

Do sosu wrzuć makaron i posyp świeżą rzeżuchą

9

Jajeczka przekrój na pół ułóż na makaronie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1012

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły