3

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Pęczek
Rzeżucha
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
200 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
100 Gramów
Ser topiony
100 Gramów
Serek śmietankowy
0.5 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Jajka przepiórcze
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Jajeczka ugotuj na twardo
  3. Na patelni rozgrzej oliwę
  4. Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i podsmaż
  5. Z miseczce wymieszaj śmietanę, serek i chrzan
  6. Wlej do cebulki i duś przez parę minut
  7. Dopraw do smaku solą i pieprzem
  8. Do sosu wrzuć makaron i posyp świeżą rzeżuchą
  9. Jajeczka przekrój na pół ułóż na makaronie

Opis

Nie tylko na Wielkanoc :)

Podobne przepisy

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Makaron z bobem i chilli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z bobem i chilli

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!