Makaron tagliatelle z dynią i szpinakiem

lubella
Makaron tagliatelle z dynią i szpinakiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

120 g makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki

200 g dynia hokkaido

80 g świeży szpinak

125 bulion warzywny

100 śmietana 30%

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. świeży tymianek

20 g parmezan

Przygotowanie


Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.

Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno pokrojona cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek, pokrojoną w małą kostkę dynię oraz szpinak.

Całość chwilę przesmażyć, a następnie wlać bulion i gotować do miękkości dyni. Na koniec wlać śmietankę, doprawić.

Podawać z makaronem. Przed podaniem posypać startym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

532

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły