Makaron tagliatelle z dynią i szpinakiem
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki
200 g dynia hokkaido
80 g świeży szpinak
125 bulion warzywny
100 śmietana 30%
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. świeży tymianek
20 g parmezan
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno pokrojona cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek, pokrojoną w małą kostkę dynię oraz szpinak.
Całość chwilę przesmażyć, a następnie wlać bulion i gotować do miękkości dyni. Na koniec wlać śmietankę, doprawić.
Podawać z makaronem. Przed podaniem posypać startym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.