Makaron spaghetti z sosem prawdziwkowo-śmietanowym

m7
Makaron spaghetti z sosem prawdziwkowo-śmietanowym

0

0 / 0

spaghetti na sezon grzybowy

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 śmietana 18%

1 szcz. rukola

1 łyżeczka sos sojowy

400 g makaron spaghetti

400 g prawdziwki

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Grzybki świeże smażymy na patelni wraz z drobno pokrojoną cebulką (można dodać też grzybki wg przepisu "Prawdziwki w słoiku"). Gdy zredukuje się sok dolewamy kwaśną śmietanę, łyżewkę sosu sojowego mieszamy i smażymy kilka minut. Ugotowane makarony wrzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerz. Dekorujemy listkami rukoli.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły