Makaron spaghetti z sosem prawdziwkowo-śmietanowym
m7
spaghetti na sezon grzybowy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
654
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
spaghetti na sezon grzybowy
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. rukola
1 łyżecz. sos sojowy
400 g makaron spaghetti
400 g prawdziwki
1 szt. cebula
Przygotowanie
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Grzybki świeże smażymy na patelni wraz z drobno pokrojoną cebulką (można dodać też grzybki wg przepisu "Prawdziwki w słoiku"). Gdy zredukuje się sok dolewamy kwaśną śmietanę, łyżewkę sosu sojowego mieszamy i smażymy kilka minut. Ugotowane makarony wrzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerz. Dekorujemy listkami rukoli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
654
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.