Makaron spaghetti z sosem prawdziwkowo-śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron spaghetti z sosem prawdziwkowo-śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776922.jpeg&w=3840&q=75)
spaghetti na sezon grzybowy
0
0 / 0
spaghetti na sezon grzybowy
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. rukola
1 łyżecz. sos sojowy
400 g makaron spaghetti
400 g prawdziwki
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Grzybki świeże smażymy na patelni wraz z drobno pokrojoną cebulką (można dodać też grzybki wg przepisu "Prawdziwki w słoiku"). Gdy zredukuje się sok dolewamy kwaśną śmietanę, łyżewkę sosu sojowego mieszamy i smażymy kilka minut. Ugotowane makarony wrzucamy do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerz. Dekorujemy listkami rukoli.