1

Składniki

4 Sztuki
Udko z kaczki
200 Mililitrów
Wino czerwone słodkie
400 Gramów
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
marchew
1 Łyżka
1 Szklanka
Bulion wołowy
1 Sztuka
Rozmaryn
4 Pęczki
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżki
olej słonecznikowy
50 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaczki doprawiamy solą oraz pieprzem i obsmażamy, by były rumiane.
  2. Następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 160 stopni.
  3. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy na niej czosnek, cebule oraz marchewkę.
  4. Gdy się zrumienią i woda odparuje, dodajemy koncentrat i również go przesmażamy do momentu, aż się zrumieni.
  5. Dodajemy gałązki ziół oraz wino i bulion. Dusimy, aż płyn odparuje do 1/3.
  6. Po chwili dodajemy oddzielone mięso z kaczki i makaron i całość zagęszczamy masłem w miarę potrzeby.

Podobne przepisy

Spaghetti z krewetkami

Łatwy Do 15 min
Spaghetti z krewetkami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron Lubella Pióra z dziczyzną, suszonymi grzybami i śli...

Łatwy Do 15 min
Makaron Lubella Pióra z dziczyzną, suszonymi grzybami i śli...

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!