Example thumb
1

Składniki

4 Sztuki
Udko z kaczki
200 Mililitrów
Wino czerwone słodkie
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
marchew
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
1 Szklanka
Bulion wołowy
1 Sztuka
Rozmaryn
4 Pęczki
tymianek
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżki
olej słonecznikowy
50 Gramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaczki doprawiamy solą oraz pieprzem i obsmażamy, by były rumiane. Następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 160 stopni.
  2. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy na niej czosnek, cebule oraz marchewkę. Gdy się zrumienią i woda odparuje, dodajemy koncentrat i również go przesmażamy do momentu, aż się zrumieni. Dodajemy gałązki ziół oraz wino i bulion.
  3. Dusimy, aż płyn odparuje do 1/3. Po chwili dodajemy oddzielone mięso z kaczki i makaron i całość zagęszczamy masłem w miarę potrzeby.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!