Makaron sojowy na ostro

m7
Makaron sojowy na ostro

1

0 / 0

Makaron sojowy i kapusta pekińska pasują do siebie świetnie. Namieszałam, wypróbowałam i wyszło smacznie:)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól

1 szt. makaron sojowy

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryczka chili

2 łyżka olej

5 dag. masło

Przygotowanie


1

Makaron robimy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską i cebulę szatkujemy na małe paseczki i wrzucamy na rozgrzane masło i olej.

2

Dusimy to do miękkości i dodajemy śmietanę. Wszystko razem gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chili i sól i wsypujemy przygotowany wcześniej makaron.

3

Wszystko starannie mieszamy, żeby składniki się dobrze połączyły ze sobą.

4

Podajemy gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

269

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły