Makaron sojowy na ostro
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron sojowy na ostro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5915-1702057895283.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron sojowy i kapusta pekińska pasują do siebie świetnie. Namieszałam, wypróbowałam i wyszło smacznie:)
1
0 / 0
Makaron sojowy i kapusta pekińska pasują do siebie świetnie. Namieszałam, wypróbowałam i wyszło smacznie:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szt. makaron sojowy
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryczka chili
2 łyżka olej
5 dag. masło
Przygotowanie
Makaron robimy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską i cebulę szatkujemy na małe paseczki i wrzucamy na rozgrzane masło i olej.
Dusimy to do miękkości i dodajemy śmietanę. Wszystko razem gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chili i sól i wsypujemy przygotowany wcześniej makaron.
Wszystko starannie mieszamy, żeby składniki się dobrze połączyły ze sobą.
Podajemy gorące.