Makaron sojowy na ostro
m7
Makaron sojowy i kapusta pekińska pasują do siebie świetnie. Namieszałam, wypróbowałam i wyszło smacznie:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
269
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Makaron sojowy i kapusta pekińska pasują do siebie świetnie. Namieszałam, wypróbowałam i wyszło smacznie:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szt. makaron sojowy
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryczka chili
2 łyżka olej
5 dag. masło
Przygotowanie
Makaron robimy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską i cebulę szatkujemy na małe paseczki i wrzucamy na rozgrzane masło i olej.
Dusimy to do miękkości i dodajemy śmietanę. Wszystko razem gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chili i sól i wsypujemy przygotowany wcześniej makaron.
Wszystko starannie mieszamy, żeby składniki się dobrze połączyły ze sobą.
Podajemy gorące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
269
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.