0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Szklanki
oliwki zielone
0.5 Szklanki
ser żółty
4 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
Kiełki słonecznika
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
500 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno gniazda wstążki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, podsmażamy na patelni z pomidorami. Podajemy posypany kiełkami i serem żółtym.
  2. Pomidory obieramy ze skórki.
  3. Przygotowujemy składniki.
  4. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory w kostkę.
  5. Na maśle krótko podsmażamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
  6. Dodajemy pomidory i oliwki. Podsmażamy około 5 minut.

Opis

Szybkie i zdrowe danie.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne warzywna

Łatwy Do 1 godz
Lasagne warzywna

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!