0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.5 Szklanki
oliwki zielone
0.5 Szklanki
ser żółty
4 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
Kiełki słonecznika
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
500 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella Pełne Ziarno gniazda wstążki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, podsmażamy na patelni z pomidorami. Podajemy posypany kiełkami i serem żółtym.
  2. Pomidory obieramy ze skórki.
  3. Przygotowujemy składniki.
  4. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory w kostkę.
  5. Na maśle krótko podsmażamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
  6. Dodajemy pomidory i oliwki. Podsmażamy około 5 minut.

Opis

Szybkie i zdrowe danie.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz z dynią – passata classica

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!