Makaron smażony z kiełkami
mariola85
Szybkie i zdrowe danie z pomidorami, oliwkami i kiełkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4823
kcal
Białka
208
gram
Węglowodany
833
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i zdrowe danie z pomidorami, oliwkami i kiełkami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 szkl. oliwki zielone
0.50 szkl. ser żółty
4 szt. pomidor
1 szt. kiełki słonecznika
2 szt. ząbek czosnku
3 łyżka masło
500 dag. makaron lubella pełne ziarno gniazda wstążki
Przygotowanie
Pomidory obieramy ze skórki.
Oliwki kroimy w plasterki, pomidory w kostkę.
Na maśle krótko podsmażamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
Dodajemy pomidory i oliwki. Podsmażamy około 5 minut.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, podsmażamy na patelni z pomidorami. Podajemy posypany kiełkami i serem żółtym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4823
kcal
Białka
208
gram
Węglowodany
833
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.