Makaron ryżowy z warzywami i surimi
m7
To szybka potrawa z woka- takie uwielbiam najbardziej :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
0Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
To szybka potrawa z woka- takie uwielbiam najbardziej :)
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
Przygotowanie
Warzywa i grzybki pokroiłam na drobno, surimi na małe kółeczka.
W międzyczasie przygotowałam sobie makaron ryżowy.
Rozgrzałam wok, dodałam 2 łyżki oleju rzepakowego ( używam go bo ma niskie ig ).
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pory, dodać biały pierz i sos sojowy
Podsmażać tak długo aż zmięknie, dorzucić 3 - ząbki czosnku
pokrojoneo na talarki, kolejno pieczarki, jak już puszczą sok, dodać cukinię.
Całość potraktować sosem sojowym, białym pieprzem i szczyptą imbiru.
W miseczce pokrojone na kółeczka surimi skropić
sokiem z cytryny i sosem sojowym, warzywka odsunąć na bok, wrzucić surimi , do podsmażonej i miękkiej już mieszanki dorzucić ryżowy makaron, wymieszać wszystko razem, jeszcze podgrzać chwilę w woku i jeść :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
0Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.