Makaron ryżowy z warzywami i surimi

m7
Makaron ryżowy z warzywami i surimi

0

0 / 0

To szybka potrawa z woka- takie uwielbiam najbardziej :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Przygotowanie


1

Warzywa i grzybki pokroiłam na drobno, surimi na małe kółeczka.

2

W międzyczasie przygotowałam sobie makaron ryżowy.

3

Rozgrzałam wok, dodałam 2 łyżki oleju rzepakowego ( używam go bo ma niskie ig ).

4

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pory, dodać biały pierz i sos sojowy

5

Podsmażać tak długo aż zmięknie, dorzucić 3 - ząbki czosnku

6

pokrojoneo na talarki, kolejno pieczarki, jak już puszczą sok, dodać cukinię.

7

Całość potraktować sosem sojowym, białym pieprzem i szczyptą imbiru.

8

W miseczce pokrojone na kółeczka surimi skropić

9

sokiem z cytryny i sosem sojowym, warzywka odsunąć na bok, wrzucić surimi , do podsmażonej i miękkiej już mieszanki dorzucić ryżowy makaron, wymieszać wszystko razem, jeszcze podgrzać chwilę w woku i jeść :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

0

Białka

b/d

0

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły