Makaron ryżowy z awokado, jajkiem, mozzarellą i sosem bazyliowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron ryżowy z awokado, jajkiem, mozzarellą i sosem bazyliowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975780937.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron ryżowy idealnie pasuje do sałatek i dań jednogarnkowych! W połączeniu z jajkiem, awokado i sosem bazyliowym tworzy niezwykłą całość!
2
3.5 / 15
Makaron ryżowy idealnie pasuje do sałatek i dań jednogarnkowych! W połączeniu z jajkiem, awokado i sosem bazyliowym tworzy niezwykłą całość!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. makaron lubella jajeczna ryż
150 g pomidorki koktajlowe
250 g mozarella w kulkach
0.50 szt. awokado
3 szt. jaja l
1 pęcz. bazylia świeża
100 śmietana 18%
1 łyżka majonez
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. cukier
Przygotowanie
Ugotować jaja na twardo i pokroić w ćwiartki.
Makaron ugotować al dente i wymieszać z pokrojonym w kostkę awokado, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem oraz mozzarellą.
Wszystkie składniki na sos umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru do smaku i polać sałatkę.