1

Składniki

1 Szklanka
150 Gramów
pomidorki koktajlowe
250 Gramów
Mozarella w małych kuleczkach
0.5 Sztuki
Awokado
3 Sztuki
jajka

Sos bazyliowy:

1 Pęczek
Bazylia świeża
100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżka
majonez
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Szczypta
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować jaja na twardo i pokroić w ćwiartki.
  2. Makaron ugotować al dente i wymieszać z pokrojonym w kostkę awokado, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem oraz mozzarellą.
  3. Wszystkie składniki na sos umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru do smaku i polać sałatkę.

Opis

Makaron ryżowy idealnie pasuje do sałatek i dań jednogarnkowych! W połączeniu z jajkiem, awokado i sosem bazyliowym tworzy niezwykłą całość!

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!