Makaron ryżowy z awokado, jajkiem, mozzarellą i sosem bazyliowym

lubella
Makaron ryżowy z awokado, jajkiem, mozzarellą i sosem bazyliowym

2

3.5 / 15

Makaron ryżowy idealnie pasuje do sałatek i dań jednogarnkowych! W połączeniu z jajkiem, awokado i sosem bazyliowym tworzy niezwykłą całość!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szkl. makaron lubella jajeczna ryż

150 g pomidorki koktajlowe

250 g mozarella w kulkach

0.50 szt. awokado

3 szt. jaja l

1 pęcz. bazylia świeża

100 śmietana 18%

1 łyżka majonez

1 szt. ząbek czosnku

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka sok z cytryny

1 szcz. cukier

Przygotowanie


1

Ugotować jaja na twardo i pokroić w ćwiartki.

2

Makaron ugotować al dente i wymieszać z pokrojonym w kostkę awokado, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem oraz mozzarellą.

3

Wszystkie składniki na sos umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru do smaku i polać sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły